Om oss

Vi er et par fra Bergen som i mange år har feriert på Lopud og har forelsket oss helt i øya. Vi oppdaget øya ved en tilfeldighet i 2005. Vi hadde da kjøpt flybilletter til Dubrovnik men aldri egentlig fått tid til å lese om stedet og overnatting hadde vi heller ikke bestilt. Vi hadde øyhoppet en del i Hellas tidligere og regnet med at det ville bli enkelt å finne et flott sted å feriere også i Kroatia. Eventyrlystne som vi var den gangen, satte vi oss på den første fergen som kom til havna og bestemte oss for å gå av båten der det så mest tiltalende ut, magefølelsen skulle få bestemme - slik havnet vi på øya Lopud!

Den sommeren var det mange turister på øya og ikke helt enkelt å finne et sted å overnatte. Etter litt undersøkelser, hvor det viste seg at ingen hadde ledige rom, havnet vi på madrasser i stua til Josip Sesan i huset Knez Ivka. Gjestfriheten var stor og vi fikk eget flott rom de neste 13 nettene vi var der. Planen var å loffe rundt på øyene, men Lopud stjal våre hjerter fra første stund så vi ble der hele ferien. Det er en ubeskrivelig ro over øya, tempoet er lavt og man får virkelig senket skuldrene når man er borte fra hverdagens stress i Norge. Stillheten avbrytes kun av bølgeskvulp, klokkespill, båter som kommer til havna og noen få "hjemmelagde -gressklippmotoriserte kjøretøy" med sjarme. Etter en dagstur inn til travle Dubrovnik, hvor man står og går i kø blant tusenvis av cruisebåt turister, er det en lettelse å komme tilbake til rolige Lopud.

Vi bestemte oss for at Lopud skulle være vår private perle som vi ikke skulle prate så høyt om til andre. Vi ønsket ikke at øya skulle invaderes av "naboer" fra Norge..........

Da vi sommeren 2008 ferierte der nede, var befolkningen fortvilet over at det hadde vært en svært dårlig turistsesong. Noen snakket om at de ikke kunne drive restauranten sin lengre på grunn av manglende omsetning. Vi tenkte at Lopud ikke ville bli det samme hvis tilbudene som var der forsvant og befolkningen kanskje flyttet til fastlandet. Derfor bestemte vi oss for å lage en norsk hjemmeside for å markedsføre øya og hjelpe til med å formidle overnatting. Ingen av oss har tidligere erfaring fra turistnæringen (sykepleier og elektroingenør), men vår første sesong (09) var en suksess. Vår åpenhet, våre svært gode lokalkunnskaper, vår oppriktige kjærlighet til øya og våre venner på Lopud har ført til masse fornøyde gjester, faktisk så mange at vi ikke lenger får plass på Lopud til alle. Vi har derfor de siste årene reist masse rundt i området og oppdaget at det er ikke bare på Lopud man opplever den varme gjestfriheten, den flotte naturen og det krystallklare vannet. I hele området og på alle våre destinasjoner finner man disse elementene som gjør ferien til den opplevelsen vi alle drømmer om. Kvalitet og tilgjengelighet, sammen med den personlige hjemmesiden vi har laget, håper vi vil føre til ennå flere gjester. Vi ønsker å gi gjestene gode opplevelser, ikke bare på Lopud, men på alle våre destinasjoner i området.

Kroatia er et land hvor mange av de samme turistene fra hele Europa vender tilbake år etter år. Kroatenes gjestfrihet og åpenhet tiltaler oss nordmenn, den fantastiske naturen og muligheten for en aktiv ferie er noe vi setter stor pris på og vi ønsker at flere skal oppdage dette. Vi tilbyr nå også masse aktiviteter og utflukter i området. Håper dere som velger Kroatia med oss får en god ferieopplevelse, vi vil i hvert fall gjøre vårt ytterste for at dere skal ha det bra!

Anne-Kirsti og Jørn Ove

PS. at vi valgte å gifte oss på Lopud sommeren - 07 sier vel litt om hvilket paradis vi synes dette er :-)