Om oss

Vi er et par fra Bergen som i mange år ferierte på Lopud og forelsket oss helt i øya. Vi oppdaget øya ved en tilfeldighet i 2005, vi hadde øyhoppet en del i Hellas tidligere og ville gjøre det samme i Kroatia. Eventyrlystne som vi var den gangen, satte vi oss på den første fergen som kom til havna og bestemte oss for å gå av båten der det så mest tiltalende ut, magefølelsen skulle få bestemme - slik havnet vi på øya Lopud!

Planen var å loffe rundt på øyene, men Lopud stjal våre hjerter fra første stund så vi ble der hele ferien. Det er en deilig ro over øya, tempoet er lavt og man får virkelig senket skuldrene når man er borte fra hverdagens stress i Norge. Stillheten avbrytes kun av bølgeskvulp, klokkespill og båter som kommer eller går. Etter en dagstur inn til travle Dubrovnik, hvor man står og går i kø blant tusenvis av cruisebåt turister, er det en lettelse å komme tilbake til rolige Lopud.

Vi bestemte oss for at Lopud skulle være vår private perle som vi ikke skulle prate så høyt om til andre. Vi ønsket ikke at øya skulle invaderes av "naboer" fra Norge..........

Da vi sommeren 2007 ferierte der nede, var befolkningen fortvilet over at det hadde vært en svært dårlig turistsesong, noen nevnte også at de ikke kunne drive restauranten sin lengre på grunn av manglende omsetning. Vi tenkte at Lopud ikke ville bli det samme hvis tilbudene som var der forsvant og befolkningen kanskje flyttet til fastlandet. Derfor bestemte vi oss for å lage en norsk hjemmeside for å markedsføre øya og hjelpe til med å skaffe flere gjester. Ingen av oss har tidligere erfaring fra turistnæringen (sykepleier og elektroingenør), men vår første sesong (2008) var en suksess. Vår åpenhet, vår svært gode lokalkunnskap, vår oppriktige kjærlighet til øya og våre venner på Lopud har ført til masse fornøyde gjester, faktisk så mange at vi ikke lenger får plass på Lopud til alle. Vi har derfor, de siste ti årene, reist masse rundt i området og oppdaget at det ikke bare er på Lopud man opplever den varme gjestfriheten, den flotte naturen og det krystallklare vannet. I hele området og på alle våre destinasjoner finner man disse elementene som gjør ferien til den opplevelsen vi alle drømmer om. Kvalitet og tilgjengelighet, sammen med den personlige hjemmesiden vi har laget, håper vi vil føre til ennå flere gjester. Vi ønsker å gi gjestene gode opplevelser, ikke bare på Lopud, men på alle våre destinasjoner i Kroatia.

Kroatenes gjestfrihet og åpenhet tiltaler oss nordmenn, den fantastiske naturen og muligheten for en aktiv ferie er også noe vi setter stor pris på, vi ønsker at flere skal oppleve dette. Vi tilbyr nå overnatting i hele området fra Cavtat til Sibenik, rundturer med buss i både Kroatia og nabolandene, padleturer i fantastisk skjærgård, aktiviteter og utflukter, utleie av båter og gruppeturer for alt fra 10 til 500 deltagere. Vi håper og tror dere som velger Kroatia med oss får en god ferieopplevelse, vi vil i hvert fall gjøre vårt ytterste for at dere skal ha det bra!

Anne-Kirsti og Jørn Ove

PS. at vi valgte å gifte oss på Lopud sommeren - 07 sier vel også litt om hvilket paradis vi synes dette er :-)