Destinasjoner

Søk i lopudreiser.no

Om Lopud

Den vakre øya Lopud ligger nordvest for byen Dubrovnik og tilhører øygruppen Elafiti. Lopud er en liten, søvnig og bilfri øy (noen golfbiler har kommet på øya de siste årene), tempoet er lavt og behagelig – her slapper man virkelig av! Øyene Kolocep, Lopud og Sipan er de eneste bebodde øyene blant Elafiti øyene. Øya har et nettverk av gamle stier og dermed mange flotte turmuligheter. Her kan man stadig møte på nye severdigheter og gamle kirkeruiner fra tidligere tider. Den sørlige delen av øya består av høye klipper, svaberg og bratte stup. Her kan man nyte den flotte utsikten og en fantastisk solnedgang. Utsiktspunktet "Ponta" er et yndet sted for forelskede par på kvelden - og et populært sted å gifte seg!

Lopud er et unikt sted. Ingen andre kroatiske øyer kan skryte av så mange religiøse, kulturelle og historiske monumenter samlet på et så lite område. På Lopud finner du 33 kapeller, 4 kirker, 2 klostre og ruinene av Rektorpalasset og det Spanske fortet. Dessverre er de fleste i dag kun ruiner. I tillegg ligger det lokale museet her. Disse stedene forteller sin rike historie og viser oss hvilken betydning og hvor viktig Lopud en gang var innenfor den gamle Dubrovnik-republikken. I dag er Lopud en fredelig oase med vakre sandstrender, stier og parker. I stedet for trafikkstøy kan du nyte naturens lyder. 

Øya har bare én landsby, også den kalt Lopud. Her finner du vakre hus, nydelige italiensk-inspirerte villaer og hager velfylte av sitron, appelsin, lime, mandarin og granatepler. Husene ligger vakkert til langs den brede og innbydende bukta. Langs strandpromenaden, som strekker seg helt fra havna og ut til utsiktspunktet ”Ponta”, ligger flere nydelige sandstrender, du finner også flere restauranter her. Nyt en bedre middag i solnedgangen med vakker utsikt utover sjøen mot naboøya Sipan, det er så flott at det virkelig kan målbinde deg! 

Vakkert utsiktspunkt på Lopud

I ”byen” ligger en flott "by strand" hvor det er deilig å være. Det er en egen sjarm å ligge her og observere øyboernes hverdag og rutiner, se rutebåten Postira komme til kai med varer, nye turister, og øyboere som har vært i Dubrovnik og handlet. På alle strendene er det mulig å leie solsenger og parasoll. Lopud har også et lite turistkontor, hvor man blant annet kan kjøpe billetter til fergen. I dag har øya mellom 140 - 220 fastboende innbyggere (jeg får hele tiden forskjellige svar når jeg spør, så det er ikke godt å si det eksakte antallet). Av disse fastboende har vi blitt fortalt at det er 62 enker og 8 enkemenn. Lopud`s by ligger i nord enden av bukten. Her ligger de fleste husene på øya, skolen, havna, restauranter, kafeer, is-baren, et par dagligvarebutikker, et lite torg hvor det selges egendyrket frukt og grønnsaker, et par boder og flere suvenir butikker. 

På den andre siden av øya ligger stranden Sunj - Lopud’s stolthet. En herlig hestesko formet sandstrand som uten tvil er den beste stranden i området. Sunj er et nydelig sted, er det vind på by siden av øya er du i le for vinden på Sunj og motsatt. På Sunj kan man drive med snorkling utover langs begge sidene av bukta. Stranden er langgrunn med deilig krystallklart vann, den er derfor svært barnevennlig. Her fins det utleie av parasoller og solsenger. En liten del av stranden er forbeholdt naturister. Sunj er også en populær ankringsplass for eksklusive yachter og seilbåtturister.På Sunj får man kjøpt enkel "fastfood", snacks, is og leskende drikke. Det er flere flotte turstier over til Sunj, men også en betongbelagt vei. Fra strandpromenaden på ”bysiden” går man opp ved gamle Grand Hotel eller ved Konoba Dubrovnik og følger veien tvers over øya til Sunj. Turen tar ca. 15-20 minutter. De siste årene har det blitt tilbudt transfer over til Sunj i små golfbiler – vi er ikke like begeistret for det da vi reklamerer for en bilfri øy (som det dog var inntil disse golfbilene kom), men vi forstår at noen kanskje har behov for slik type transport.

Send oss en forespørsel!

Fortell oss når du ønsker å reise, hvor mange dere er, alder på barna,
evt. hvor dere ønsker å bo, så gir vi dere en snarlig tilbakemelding på hva som er ledig.

Din melding:
Navn:
Adresse:
Postnummer:
Poststed:
Telefon:
E-post:

Gyldig epost adresse MÅ oppgies
for at vi skal kunne svare deg.