Dykking

Vi samarbeider med PADI***** Dykkersenter i Dubrovnik og kan tilby alt fra Discovery Diving, som er første møte med undervannsverdenen, til 40m Deep Dive og dykk til vrak fra andre verdenskrig.

Vi kan også skreddersy pakker for flere dagers dykking eller kurs/opplæring samt inkludere transport og overnatting. Alt utstyr kan leies på senteret.

Senteret ligger i forbindelse med et fem stjerners hotell på pynten rett ut mot Adriaterhavet. Dykkingen foregår enten direkte fra land på dykkersenteret eller fra hurtiggående gummibåt med maksimum 15 minutters kjøring fra senteret.

Et svært moderne og veldrevet dykkersenter med godt vedlikeholdt utstyr, dyktige Instruktører og Divemastere og ikke minst gode rutiner med fokus på sikkerhet. De fleste Instruktører og Divemastere er fra Dubrovnik-området og har jobbet ved senteret i mange år, noen har godt over 1000 dykk her. Dette betyr at de er lokalkjente både i forhold til dykkestedene og i forhold til vær, vind, strøm og bølger. Her er du i trygge hender enten du vil prøve dykking for første gang eller vil dykke på vrak, til huler og langs mektige vegger helt til 40 meters dyp. Og selvfølgelig sørger de for at du får oppleve den flotte undervannsnaturen og ta del i det spennende undervannslivet som denne delen av det klare Adriaterhavet kan by på.

En vanlig dag på senteret begynner med at alle ansatte samles for å gå gjennom dagens dykking. Her vurderes de forskjellige dykkerne og deles inn i grupper etter sertifisering, kvalifikasjoner og erfaring. Gruppene får tildelt instruktører og guider og det bestemmes hvilke grupper som skal dykke hvor. Alt er organisert og planlagt før dykkerne ankommer selv eller blir plukket opp av dykkersenterets biler på forskjellige steder i Dubrovnik-området.

Når dykkerne er på plass blir de tildelt utstyr. Drakter, sokker, BCD'er, masker og svømmeføtter blir prøvd og man forsikrer seg om at rette størrelser blir valgt. Deretter deles flasker, regulatorer og vektbelter ut basert på info fra dykkeren selv, instruktørenes vurderinger og hvor man skal dykke.

Er man erfaren og skal dykke fra land på grunt vann, er det gjerne nok med en 12l flaske. Nybegynnere og mindre erfarne får gjerne en 15l flaske, mens skal man dykke dypt velges gjerne en 18l flaske. I samarbeid med instruktører blir utstyret satt sammen, klargjort og testet, før man legger det ut på stranden eller ombord i en gummibåt.

I tillegg gjøres selvfølgelig alltid en vekt/oppdriftskontroll i sjøen før man starter dykket.

Så er det tid for briefing og instruksjon. De forskjellige gruppene samles rundt sin Instruktør eller Divemaster som går grundig gjennom hele dykket. Dykkerne får informasjon om hvor de skal dykke, hvor dypt man skal dykke, dykketid og det tegnes opp kart som viser detaljer rundt dykkestedet. Dykkerne deles også inn i buddy par og man går gjennom de grunnleggende tegn og signal som skal brukes. Dykkerne får anledning til å stille spørsmål og diskutere, det er viktig at alle er sikker på hva som skal gjøres og er komfortabel med situasjonen. For nybegynnere eller dykkere som tar kurs blir det omfattende instruksjon og gjennomgang av dykketeori, ingenting overlates til tilfeldighetene.

Det gjennomføres to dykk pr. dag ved senteret (enkelte dager er det mulighet for tredje dykk som nattdykk). Dypeste dykket gjøres alltid først og på alle dykk, uansett dybde, går man dypest i første delen av dykket for deretter å svømme seg langsomt mot overflaten igjen. Safety Stop på 5m dyp er obligatorisk, dette gjør man oftest ved å svømme på denne dybden i 3 minutter. Dekompresjonsdykk gjør man ikke. Normal dykketid er 45min - 1 time, selvfølgelig avhengig av luftforbruket til den enkelte i gruppen. (Dykket avsluttes dersom noen i gruppen er nede på 50 bar). De fleste velger å gjøre to dykk når man først er på senteret. 

Det er viktig å merke seg at dersom man ikke har dykket på en stund, ikke kan dokumentere antall dykk (ta alltid med sertifikat og loggbok)eller andre forhold tilsier det, må man gjennom et Check Dive på 6m dyp for å dokumentere grunnleggende ferdigheter. Normalt er det ca. to timers pause mellom dykkene, da kan man få en bedre lunsj på en av hotellets restauranter eller bare ligge å sløve i skyggen på en solstol.

For ledsagere som ikke dykker er det flott bassengområde og strandområde med solstoler og parasoller, her kan man følge med på alt som skjer på dykkersenteret også. Når man er ferdig med dagens dykking blir man kjørt tilbake der hvor man ble plukket opp.

Undertegnede gjorde over 40 dykk ved senteret sommeren 2014 og kjenner derfor både senteret, personalet og dykkestedene svært godt. Til våren er jeg ferdig utdannet Divemaster og vil hjelpe til på senteret i perioder med mye pågang og når der er mange norske dykkere. Jeg hjelper til både i planleggingen og underveis i oppholdet dersom dykkerklubber eller grupper av dykkere ønsker en komplett pakke med dykking. Man kan velge mellom nærmere 20 forskjellige dykkesteder så det er ikke noe problem å sette sammen en hel ukes dykking.

-Little Africa. Tunnel og hule på 20m dyp
-Maros Cave. Tunnel og hule på 40m dyp
-Tomislav. Vrak av fiskebåt på 30-40m
-Taranto. Vrak av lasteskip fra 2 verdenskrig på 23-40m.
-Jabuka. Vegg til 40m.
-Abyss. Vrak, vegg og hule på 30m.
-Sv. Andrija. Fyrøy med lodrett vegg til 100m. Flere huler på 15-30m.

Kan du tenke deg å dykke her, enten du er på ferie og kun vil ha et dykk eller to, ønsker å ta dykkersertifikat eller vil ha en ukes dykkerferie, ta kontakt så hjelper vi deg med både dykking, transport og overnatting om ønskelig.Flere av bildene er  tatt av fotograf og dykke entusiast Johnny Schepens fra Belgia. Se flere bilder på www.johnnyschepens.com

 


 

Kontakt oss!

Din melding:
Navn:
Adresse:
Postnummer:
Postadresse:
Telefon:
E-post:

Gyldig epost adresse MÅ oppgies
for at vi skal kunne svare deg.