Destinasjoner

Søk i lopudreiser.no

Om Mlini 

Mlini er en sjarmerende liten landsby omringet av usedvanlig frodig vegetasjon, beliggende ca. 9 km sør for Dubrovnik og kun 9 km fra flyplassen. I Mlini finner du fine strender og en promenade med palmer, høye sypresser og mange hyggelige restauranter og kafeer langs sjøkanten. Mlini ligger i en vakker bukt med turkisblått hav og omgitt av frodig natur og høye fjell. Langs sjøen går en promenade hvor du finner flere små strender, klipper og diverse serveringssteder. I åssiden over det gamle tettstedet ligger hovedveien mellom flyplassen og Dubrovnik og en del nyere bebyggelse. Her ligger også matbutikker, bakeri, fruktmarked, postkontor, lege, turistinformasjon og enda flere restauranter.

I den gamle delen av Mlini, som ligger nede ved sjøen, er det gamle fine steinhus langs flere koselige smug som strekker seg opp mot hovedveien.

Den lille fredelige landsbyen har lite trafikk og ligger helt i sjøkanten med sine strender, badebukter og krystallklare vann. I det idylliske sentrum er det duket for hyggelige måltider på de koselige restaurantene og caféene til en rimelig penge. Det er flotte turmuligheter langs de frodige buktene, både på stier og på gangveier.
Det er god bussforbindelse til Dubrovnik, Cavtat og flyplassen. Til Dubrovnik og Cavtat går det buss flere ganger i timen til langt på kveld, turen tar ca. 15 minutter. For familier og andre som ønsker å bo i rolige omgivelser, men likevel sentralt og med god tilgang til Dubrovnik sine fasiliteter, passer Mlini utmerket! 

Bukten Mlini ligger i heter Župski Zaljev bay. Mlini betyr på kroatisk mølle/kvern og fra fjellene bak landsbyen kommer mange bekker som renner ut i havet i Mlini sentrum. Dette var grunnlaget for at stedet tidligere hadde mange møller og selv i dag står en stor møllesten i det gamle sentrum av Mlini, like ved kirken HI.Hilarius. Denne kirken er fra 1449, ble totalt ødelagt under jordskjelvet i 1667, men renovering og ombygging ble gjort og i 1687 sto en ny kirke her.

Nede i den lille havna ligger små fiskebåter fortøyd og også båter som kan bringe deg direkte til gamlebyen i Dubrovnik og til landsbyen Cavtat. Det arrangeres også båtturer til småøyene Kolocep, Lopud og Sipan.

Mlini kan også by på ulike sportsaktiviteter som dykking, kajakk, sandvolleyball og vannpolo og det er også en spennende lekeplass her nær en av strendene. Du får leid både båt, vannscooter, bil, scooter og sykkel i Mlini og vi tilbyr forskjellige utflukter og kan også skreddersy turer om man skulle ha spesielle ønsker.

En gang for året arrangeres det også et fantastisk karneval i Mlini, virkelig noe å få med seg.

Lopudreiser tilbyr mange fine leiligheter og feriehus, alle i umiddelbar nærheten av sjø og strand.

Send oss en forespørsel!

Fortell oss når du ønsker å reise, hvor mange dere er, alder på barna,
evt. hvor dere ønsker å bo, så gir vi dere en snarlig tilbakemelding på hva som er ledig.

Din melding:
Navn:
Adresse:
Postnummer:
Poststed:
Telefon:
E-post:

Gyldig epost adresse MÅ oppgies
for at vi skal kunne svare deg.