Destinasjoner

Søk i lopudreiser.no

Om Korcula

Korcula by ligger på en halvøy, strategisk anlagt for forsvar mot angrep fra sjøen. Byens festningsanlegg ble bygd allerede på 1200-tallet og forsterket av Venetianerne, som fikk herredømme over mange av byene på kysten fra cirka år 1420. Gamlebyen er godt bevart og har mange smale smug fra middelalderen. Byens viktigste kirke, St. Markus-katedralen fra 1200-tallet, ligger ved Korcula bys hovedplass, Strossmayerov torg. Her ligger også det gamle bispepalasset, Abbediets Skattkammer, som i dag er museum. Ved katedralen ligger den gotiske middelalder-kirken St. Peter, det gotiske Arneri-palasset, samt Gabriellis familiens renessansepalass fra 1500-tallet, som i dag er bymuseum. Korcula by har de fleste kulturseverdighetene av byene på øya.

Øya Korcula er en av øyene i Kroatia som ligger nærmest fastlandet. Øya, som ligger ca. 10 mil nord for Dubrovnik, er på det nærmeste ca. en kilometer fra fastlandet på Peljesac-halvøya. Korcula gamleby ligger innenfor bymurer fra 1200-tallet, her finnes også et historisk museum. Allehelgens kirken sto ferdig i 1306, kapellet St Peter sto ferdig på 1500-tallet, det samme gjorde rådhuset. Flere andre hus i denne vakre havnebyen er også fra renessansen.
Det sies at Marco Polo ble født i Korcula by og det er ikke vanskelig å se at innbyggerne i byen er stolte av dette. Mange butikker og restauranter har fått navnet sitt etter ham. Gamlebyen i Korcula er bilfri og kan by på et yrende liv og et godt utvalg av restauranter, barer og cafeer. Langs sjøsiden går en nydelig promenade hvor restaurantene ligger tett i tett og også inne i de trange smugene finnes flere koselige restauranter og butikker. Korcula har et yrende folkeliv, kveldene kan være ganske livlig her inne i gamlebyen.

For barnefamilier og voksne som vet å sette pris på vakre omgivelser, stillhet, late dager, avslappet atmosfære og fine bademuligheter, passer nok Lumbarda bedre.
Vi har valgt å tilby overnatting i denne sjarmerende kystbyen som ligger helt øst på øya. Lumbarda er en av de største byene etter hovedstaden Korcula by og er en sjarmerende landsby med drøyt 1000 innbyggere. Den ligger seks kilometer fra byen Korcula og det er regelmessig bussforbindelse mellom Lumbarda og Korcula by. Lumbarda strekker seg rundt en liten bukt med flere små sandstrender og med et hyggelig lite sentrum i midten. Langs sjøen går en fin gangvei som egner seg perfekt for turer til fots eller på sykkel. I de frodige åsene rundt byen ligger flere vingårder, idylliske olivenlunder og furuskogområder. Langs promenaden finer man flere gode restauranter og kaffebarer og forøvrig har man alle de fasilitetene man trenger for en vellykket ferie som bank, postkontor, matbutikker, grønnsakstorv, isbarer, vannsportsaktiviteter og en liten marina. Det er også mulig å leie båter og sykler. Utsikten utover havet mot fastlandet og fjellene på Peljesac halvøya er fantastisk.
I århundrer var folk i Lumbarda bønder, hovedsakelig druedyrkere, fiskere og murere, men også flere fremstående moderne kroatiske kunstnere, skulptører og malere er født her.
I dag er lokalbefolkningen mest engasjert i turisme og finnes flere hyggelige pensjonat og hus som tilbyr leiligheter og rom for utleie. Lumbarda har flere små strender som ligger i bukta ved landsbyen samt en større sandstrand som heter Vela Przina som ligger ca. en kilometer utenfor selve sentrum. Dette er en populær sandstrand både for turister og fastboende. Lumbarda og Korcula er et fint utgangspunkt for de som ønsker å ta en dagstur til Peljesac halvøya på fastlandet eller til den vakre nasjonalparken på øya Mljet, som ikke ligger så langt unna. Det går daglig båt mellom Split og Korcula by, samt flere ganger i uken båt til Dubrovnik. Vi tenker at Lumbarda er et hyggelig sted som lett kan kombineres med et opphold i nærområdet rundt Dubrovnik. Vi organiserer også transport fra flyplassen og til våre bosteder i Lumbarda. Korcula kan også lett la seg kombinere med f.eks en ukes båtferie, vi har båter for utleie i Split.

Send oss en forespørsel!

Fortell oss når du ønsker å reise, hvor mange dere er, alder på barna,
evt. hvor dere ønsker å bo, så gir vi dere en snarlig tilbakemelding på hva som er ledig.

Din melding:
Navn:
Adresse:
Postnummer:
Poststed:
Telefon:
E-post:

Gyldig epost adresse MÅ oppgies
for at vi skal kunne svare deg.