Destinasjoner

Søk i lopudreiser.no

Øyene Hvar og Vis

Øya Hvar, som er Kroatias mest solfylte, ligger bare en times båtreise sør for Split. Dette er en forholdsvis stor øy med et flatemål på ca. 300 km2, en lengde fra øst til vest på om lag 80 km og et innbyggertall på ca. 13.000. Øya har et fantastisk klima, frodig natur og man finner flere landsbyer på øya. 

Hvar by er den største byen på øya. Med sine mange restauranter, kafeer og yrende uteliv er dette et perfekt reisemål for dem som ønsker å kombinere "byliv" med sol og strand. 

Jelsa ligger i en liten bukt på nordsiden av Hvar, tvers ovenfor Bol på Brac. En idyllisk by med godt utvalg i butikker, restauranter og kaffebarer. I området er det mange strender, noen av dem er også sandstrender. Et perfekt sted for en deilig familieferie.

Vrboska ligger innerst i en liten fjordarm, godt skjermet for vær og vind. Veldig koselig by med et sjarmerende bysentrum og havn. I området er det en rekke strender og til Jelsa er det ikke mer enn 20 minutters gange. Hele området er svært barnevennlig.

Kart over Jelsa

Kart  over Vrboska

Øya Vis ligger ute i havet tre timers fergetur fra Split. Øya var strategisk svært viktig under andre verdenskrig da det var en flyplass på øya hvor de allierte bombeflyene kunne nødlande dersom de ikke rakk tilbake til basene sine. Helt frem til midten av 90-tallet var øya militært område så her er turismen forholdsvis ny og ennå ikke veldig utbredt. Vis har en fantastisk natur med fjell og dype kløfter men også flotte strender, krystallklart vann og koselige byer. De to største byene som ligger på hver sin side av øya er Vis by og Komiza. Vi har overnatting i Komiza som ligger på sørsiden av øya, det var også her den nye Mama Mia filmen ble spilt inn høsten 2017.

Se oversiktskart over hele området her

Send oss en forespørsel!

Fortell oss når du ønsker å reise, hvor mange dere er, alder på barna,
evt. hvor dere ønsker å bo, så gir vi dere en snarlig tilbakemelding på hva som er ledig.

Din melding:
Navn:
Adresse:
Postnummer:
Poststed:
Telefon:
E-post:

Gyldig epost adresse MÅ oppgies
for at vi skal kunne svare deg.

Overnattingssteder på Hvar og Vis