En uke dykking på øya Vis utenfor Split.

Bli med oss på en ukes fantastisk vrakdykking i krystallklart vann i perioden 5 - 12 oktober 2019.

I samarbeid med B-24 dykkesenter på Vis legger vi opp til en uforglemmelig uke vrakdykking i krystallklart vann, med sol og varme, lokal mat og drikke, samt milde kvelder i godt selskap. Vi bor i moderne leiligheter i landsbyen Komiza bare fem minutters gange fra dykkesenteret og dykker nye vrak hver dag. Dagene med dykking kombineres med bading, sightseeing, og måltider i koselige restauranter. Turen passer best for tekniske dykkere men om nødvendig deler vi gruppen i flere mindre og tilpasser dykkingen til den enkeltes sertifisering. Lokalkjente guider/instruktører følger med på alle dykkene.

Pris fra Oslo    Kr 12 600,- per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: kr 3 350,-

Pris fra andre avreiseflyplasser på forespørsel. 

Vi tar forbehold om avlysning dersom for få påmeldte.

Inkludert i prisen

  • Flybilletter tur/retur Oslo - Dubrovnik inklusiv 2 kolli bagasje maks. 20 kg.
  • Flyskatt og oljetillegg i forbindelse med flyvningene.
  • Transport til / fra flyplassen i Dubrovnik.
  • Leiebil under hele oppholdet.
  • 7 overnattinger i leilighet/rom, 2 personer pr. leilighet/rom.
  • Engelsktalende dykke guider.
  • Dykking 5 dager som angitt i program. Runtime 2 timer pr. dykk.
  • Lokale turistskatter og avgifter

.

Litt informasjon fra programmet

.

.

Øya Vis – med sin spennende historie og storslagne natur.

Vis ligger ute i havet tre timers fergetur fra Split. Øya var strategisk svært viktig under andre verdenskrig da det var en flyplass på øya hvor de allierte bombeflyene kunne nødlande dersom de ikke rakk tilbake til basene sine. Helt frem til midten av 90-tallet var øya militært område så her er turismen forholdsvis ny og ennå ikke veldig utbredt.

.

.

.

.

Komiza – sjarmerende fiskerlandsby på sørsiden av øya.

Her bor man midt i et dykke eldorado med vrak og andre dykkemål kun noen få minutters båttur unna. Koselige restauranter, små kaffebarer og gangavstand til alt man trenger for en ukes dykketur. 

.

.

.

.

.

B-24 Dykkesenter – profesjonelt senter med fantastisk beliggenhet.

Senteret er eiet og drevet av Veljano Zanki, verdensmester i Freediving og første Kroat i 100m klubben. Veljano er fra Komiza, har dykket i området siden han var liten gutt og har derfor inngående kjennskap til alle dykkesteder både vrak, vegger. og grotter. Senteret åpnet i 2015 og tilbyr alt fra Open Water kurs til Teknisk Dykking, Rebreather dykking, utleie av utstyr og fylling av luft, Nitrox, Trimix og deco-gasser.

.

.

.

.

Vassilios – et av de største skipsvrakene i Adriaterhavet.

Vassilios er med sine 105m. lengde et mektig dykkemål. Skipet gikk på grunn og sank 19 mars 1939 grunnet navigasjons feil men ryktene sier at grunnstøtingen ble gjort med hensikt for å få ut forsikringspengene før andre verdenskrig brøt ut for alvor.

.

.

.

.

.

B-24 Liberator – det berømte bombeflyet "Tulsamerican".

Amerikansk bombefly konstruert for å frakte stor bombelast over lange distanser. Flyet hadde en besetning på opptil 10 personer, var bestykket med 10 Browning maskin kanoner og fløy tusenvis av oppdrag for de allierte under andre verdenskrig. 

.

.

.

.

.

Brioni – et av de best bevarte vrakene fra 1930 årene

Brioni er et passasjer/lasteskip med en lengde på 70m. Det sank 2 februar 1930 i kraftig storm og regn og er et av de best bevarte vrakene fra denne perioden i området. Både dekk og skott av tre er fremdeles godt bevart, det samme er lasten som var vinflasker. 

.

.

.

.

.

Ursus – armert slepebåt med spennende historie

Ursus var 31 januar 1941 underveis fra Zadar til Albania med en armert lekter på slep. Den ble oppdaget av en engelsk ubåt som fikk inn en treffer i maskinrommet, noe som førte til brann og en stor eksplosjon. Båten sank umiddelbart og mer enn halve mannskapet fulgte med i dypet. Vraket er svært godt bevart men ligger i åpen sjø, noe som gjør dykkingen utfordrende. 

.

.

.

B-17 Flying Fortress – det ikoniske bombeflyet fra WW2.

Den mektige Flying Fortress bomberen ser nærmest uskadd ut etter at den nødlandet i sjøen like ved land på østsiden av Vis den 6 november 1944, på vei tilbake til basen etter bombing av Wien.  Dette er et av de best bevarte flyvrak fra den andre verdenskrig som finnes og er et «must do» dykk for alle vrakdykkere.

.

.

 

.

Dubrovnik – med den ikoniske bymuren og Stari Grad (gamlebyen)

Opplev Old Town Dubrovnik med sine trange smug og brosteinsbelagte gater og spis middag på en av de beste restaurantene. 

.

.

.

.

.

Last ned detaljert program her.

Kontakt oss!

Din melding:
Navn:
Adresse:
Postnummer:
Postadresse:
Telefon:
E-post:

Gyldig epost adresse MÅ oppgies
for at vi skal kunne svare deg.